Vizitatori

Flag Counter

Vezi lista evenimentelor

November 2017

MonTueWedThuFriSatSun

1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


Proiecte

Proiecte

Biserica Străjerul sprijină,  elaborează şi derulează o serie de proiecte, dintre care prezentăm:

1. Centrul Cultural Creştin

Acest centru are ca scop crearea unui cadru de formare pentru tinerii din oraşul Iaşi, în special pentru studenţi. Ideea de bază este aceea de a pune la dispoziţia tinerilor un set de elemente culturale care încorporează şi transmit valorile fundamentale ale vieţii şi gândirii creştine: cărţi, muzică, filme, opere de artă etc. La acestea se adaugă elementele de infrastructură specifice: săli de lectură, de audiţie şi video, computere şi tehnică informaţională etc.

Centrul Cultural Creştin se doreşte a fi şi un spaţiu care să ofere alternative la modalităţile uzuale de petrecere a timpului liber al tinerilor (discoteci, baruri, stradă). În centru se vor organiza manifestări culturale specifice: seminarii, dezbateri, lansări de carte, vizionări şi audiţii, expoziţii etc.

În direcţia acestui proiect au fost realizate:

– serate culturale pe diferite teme şi cu diverse personalităţi;

– prezentări ale creaţiilor culturale ale unor artişti creştini: muzică, fotografie, poezie, proză;

– prezentări de carte;

– vizionări de filme;

– înfiinţarea unei Asociaţii culturale creştine (Onesimos) care să gestioneze proiectul;

Nevoile legate de acest proiect, vizează achiziţionarea sau construirea unui spatiu propice şi dotat corespunzator pentru a atinge obiectivele Centrului.

2. Construirea unei capele pentru biserica noastră

Conform cu viziunea bisericii, pentru a putea să ne desfăşurăm într-un mod propice activităţile comunităţii, ne propunem construirea unei capele.

Dorim să construim o clădire uşoară, cu arhitectură specifică unei capele, de dimensiuni reduse. Capela va trebui să ofere spaţiu de închinare pentru maximum 200 de persoane şi să conţină ca anexe doua-trei camere pentru alte activităţi. Construcţia va fi amplasată într-o zonă a oraşului unde există mai puţine biserici (zona Păcurari, Dacia, Alexandru cel Bun). Detalii proiect capela

Pentru toate aceste proiecte, aşteptăm sugestii, opinii şi nu în ultimul rând suport financiar.

Leave a Reply