Prelegeri Schuman: Vasile Ernu – REGIMURI POLITICE ȘI FORME DE REZISTENȚĂ…

Prelegeri Schuman: Vasile Ernu – REGIMURI POLITICE ȘI FORME DE REZISTENȚĂ…

Vineri, 29 mai 2015  vă invităm la o nouă prezentare  din seria “Prelegerilor Robert Schuman”:

”REGIMURI POLITICE ȘI FORME DE REZISTENȚĂ. SECTANȚII ÎN SEC. XX, CAZUL BASARABIA”, susținută de scriitorul și analistul Vasile Ernu.

Vasile Ernu este autorul faimoasei carti ”Născut în URSS” – pentru care a primit numeroase premii – și a recentei apariții de la Editura Polirom, ”Sectanții”, de a cărei lansare vom avea parte la Iași în 27 mai și care se anunță a fi primul volum dintr-o ”Mică trilogie a marginalilor”.

Activ intelectual de stânga, membru al platformei CriticAtac, Vasile Ernu se distinge prin analiza detașată si obiectivă la adresa tuturor sistemelor, fie ele politico-economice sau de alt fel, ceea ce-l face indezirabil patimașilor de dreapta și foarte frecventabil celor de stânga, iar religioșilor le dă bătăi de cap prin aceea că e respectuos cu cele sfinte, fără a fi așezat în forme. Vasile Ernu se pozitionează întotdeauna în opoziție cu puterea de orice tip fără a deveni anarhic, păstrându-și luciditatea, pledând pentru ea. Deși cuceritor în discurs, V. Ernu riscă mereu o receptare superficială; el trebuie ascultat cu atenție, până la capăt, apoi întrebat, iar răspunsurile lui vor deschide mereu un orizont nou. Nu ratați această întâlnire!

Data: Vineri, 29 mai 2015
Ora: 17:30 – 19:00
Loc: Muzeul Literaturii Române Iași (Casa Pogor)

Comments are closed.