Noi pe cine votăm?

Noi pe cine votăm?

România trece printr-o perioadă de criză politică susţinută. După căderea guvernului Boc, a venit rândul guvernului Ungureanu şi schimbarea puterii. Noul guvern Ponta, care reprezintă vechea opoziţie, are în faţă şase luni de exerciţiu, iar printre responsabilităţile acestuia este să asigure organizarea alegerilor locale şi parlamentare.

După aceste şocuri repetate, întreaga societate resimte efectele mişcărilor politice în variate forme şi la toate nivelurile. Economiştii şi băncile se tem de un semnal de neîncredere asupra României din partea oamenilor de afaceri şi a instituţiilor financiare, oamenii de rând aşteaptă realizarea promisiunilor de mărire de salarii şi pensii, organismele internaţionale aşteaptă continuitate şi respectarea angajamentelor, societatea civilă aşteaptă transparenţă, profesionalism şi responsabilitate de la clasa politică ajunsă la putere.

În perspectiva alegerilor şi a participării la vot a cetăţenilor, ne putem întreba care ar mai putea fi răspunsul românilor la această situaţie? Vom asista la un masiv absenteism de la vot şi la o reacţie de neîncredere a populaţiei în clasa politică actuală? Vom avea doar o participare a claselor sociale dezavantajate în speranţa că promisiunile electorale vor fi îndeplinite? Vom asista la o mutare a opţiunilor pe noii politicieni, cei tineri sau care nu au fost implicaţi în marile partide politice care au fost la putere?

Pentru a dezbate asemenea întrebări, precum şi pentru a realiza o analiză din perspectivă creştină a implicării politice, în data de 6.05.2012, de la ora 18:00, Biserica Străjerul va organiza o seară de dialog despre Responsabilitatea participării la alegerile politice – o abordare crestină. Dezbaterea va fi coordonată de D. Jemna şi D. Mănăstireanu.

Comments are closed.